Flag

Marshmallowgranar

cirka 50 styck
Mellan
60 minuter
Recept på hemmagjorda marshmallows i form av söta julgranar. Förvånansvärt lätta att göra.
Ingredienser
Tillagning
Tips om recept
Du kan smaksätta marshmallow! Tillsätt 2 tsk av valfri arom, exempelvis Dr. Oetker lakritsextrakt eller Dr. Oetker vaniljarom.
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Marshmallows
7 stDr. Oetker Gelatinblad
3 stäggvitor
2 mskflorsocker
2,25 dlströsocker
2 mskDr. Oetker flytande glykos
0,5 dlvatten + 1/2 dl vatten till blötläggning av gelatin
2 dlflorsocker
1 dlpotatismjöl
Efter behovDr. Oetker Gelfärger gul och blå
1 mskGuldpärlor eller annat dekorationsströssel

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Gelatinblad
Picture - Dr. Oetker flytande glykos
1

Lägg gelatinbladen i kallt vatten för att svälla. Vispa äggvitorna och florsocker till hårt skum. Tillsätt blå och gul gelfärg för att färga smeten grön.

2

Mät upp strösocker, glukossirap och vatten i kastrull. Rör om och låt det koka upp till blandningen är 100 grader. Använda en termometer för att få rätt temperatur.

3

Fortsätt att värma upp till 127 grader, ta det från värmen och tillsätt äggblandningen. Vispa kraftigt.

4

Värm ½ dl vatten i exempelvis ett dricksglas. Pressa ur de blötlagda gelatinbladen och låt de lösas i det uppvärmda vattnet.

5

Vispa ner gelatinblandningen och fortsätt vispa tills smeten är jämn och blank och börjar svalna.

6

Blanda florsocker och potatismjöl häll i en bakplåtspappersklädd plåt. Häll marshmallowsmassan i en spritspåse och spritsa genast ut granar. Dekorera genast, massan stelnar snabbt.

7

Låt marshmallowsgranarna svalna till rumstemperatur. Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.

Tips om recept

  • Du kan smaksätta marshmallow! Tillsätt 2 tsk av valfri arom, exempelvis Dr. Oetker lakritsextrakt eller Dr. Oetker vaniljarom.