COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Marshmallows med strössel

Recept på små söta marshmallowsklubbor. Slå in dem i cellofan och ge bort dem i present.

Ca 30 styck

Lite träning krävs 180 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Marshmallows med strössel

5 st Gelatinblad
250 g strösocker
¾ dl vatten
110 g Dr. Oetker flytande glykos
140 g äggvitor
15 g socker
½ tsk Dr. Oetker Vaniljpasta
150 - 200 g florsocker
200 g mörk chokad
ca 4 - 6 msk Nonpareille eller annan dekorationsströssel från Dr. Oetker + ca 30 st glasspinnar som du köper i hobbyaffärer

Förberedelse

Förberedelse

1

Lägg gelatinbladen i blöt i ½ liter kallt vatten i 30 min. Häll 250 g socker, glykos och vatten i en liten kastrull och koka långsamt upp under omrörnig. Koka sockerblandningen på svag värme tills sockret är upplöst. Öka därefter värmen och koka tills blandingen når 117 grader. Samtidigt som blandningen kokar, vispa snabbt och lätt samman 15 g socker och äggvitorna.

2

Ta kastrullen av värmen. Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör snabbt ner dessa i den varma sockerblandningen.

3

VIKTIGT: Häll direkt den varma sockerblandningen i en tunn stråle direkt ned i äggvitorna, samtidigt som du fortsätter att vispa. Sätt elvispen på högsta effekt, och vispa skummet länge- tills den liknar tuggummi i konsistensen. Tillsätt vaniljpasta i skummet, och blanda väl. Tillsätt gärna Dr. Oetker hushållsfärg efter önskemål om du vill ha färgad marshmallows.

4

Häll därefter skummet i en engångsspritspåse med en stor, rund 18 mm tyll. Häll lite florsocker på en flat tallrik. Spritsa ut skummet i långa "korvar". Rulla korvarna försiktigt i florsockret och låt dem "torka" i rumstemperatur i minst 2 timmar. Klipp dem därefter i passande bitar med en ren sax. Vänd dem ytterligare i florsocker, så alla sidor är täckta.

5

Smält chokladen i vattenbad eller micro. Stick en glasspinne i varje marshmallow. Doppa marshmallowsen i den smälta chokladen och strö över lite dekorationsströssel innan chokladen hinner stelna. Förvara klubborna i en lufttät burk.