COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Mascarponebrownies

Recept på härligt chokladiga brownies, marmorerade med läcker mascarpone.

1 långpanna 20*30 cm

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mascarponebrownies

Chokladsmet:

200 g hackad mörk choklad
200 g smör
3 st ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl

Mascarponesmet:

500 g Mascarponeost
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 ½ dl florsocker
2 st ägg

Till servering:

Efter behov blandade frukt och bär i bitar

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna ca 20x30 cm med bakplåtspapper.

2

Smält smör och choklad. Låt svalna i 5 minuter.

3

Vispa ägg och socker styvt. Tillsätt den något avsvalnade chokladsmöret. Rör till en jämn och len smet och vänd ner mjölet

4

Förbered mascarponefrostingen. Rör samman mascarpone, vanilj, socker och ägg.

5

Fördela ¾ av chokladsmeten i långpannan. Fördela mascarponesmeten ovanpå. Toppa med resten av chokladsmeten. Använd en matkniv för att göra marmorering i kakan. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Gräddningstiden kan variera beroende på ugn. Prova med en sticka om brownien är färdig, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.

6

Låt brownien svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in den i kylen i några timmar. Skär i önskat stora bitar och servera med färska bär eller frukt.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten