Flag

Mascarponebrownies

1 långpanna 20*30 cm
Enkelt
60 minuter
Recept på härligt chokladiga brownies, marmorerade med läcker mascarpone.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Chokladsmet
200 gmörk choklad
200 gsmör
3 stägg
3 dlsocker
2 dlvetemjöl
Mascarponesmet
500 gMascarponeost
1 mskDr. Oetker Vaniljsocker
1,5 dlflorsocker
2 stägg
Till servering
Efter behovblandade frukt och bär i bitar

Visa produkter

1

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna ca 20x30 cm med bakplåtspapper.

2

Smält smör och choklad. Låt svalna i 5 minuter.

3

Vispa ägg och socker styvt. Tillsätt den något avsvalnade chokladsmöret. Rör till en jämn och len smet och vänd ner mjölet

4

Förbered mascarponefrostingen. Rör samman mascarpone, vanilj, socker och ägg.

5

Fördela ¾ av chokladsmeten i långpannan. Fördela mascarponesmeten ovanpå. Toppa med resten av chokladsmeten. Använd en matkniv för att göra marmorering i kakan. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Gräddningstiden kan variera beroende på ugn. Prova med en sticka om brownien är färdig, den ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.

6

Låt brownien svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in den i kylen i några timmar. Skär i önskat stora bitar och servera med färska bär eller frukt.