COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Mjuk pepparkaka med tosca

Recept på sockerfri och saftig pepparkaka, toppad med knaprig tosca, som passar perfekt på julbordet eller till adventsfikat.

1 längd

Lyckas lätt 50 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mjuk pepparkaka med tosca

Mjuk pepparkaka:

70 g hackade dadlar (färska och urkärnade)
25 g smör
2 st ägg
2 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
½ dl vatten
2 msk vispgrädde
1 msk flytande honung (går att utesluta)
2 tsk pepparkakskryddor
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Tosca:

20 g smör
1 dl Dr. Oetker Mandelspån
½ dl Dr. Oetker Valnötskärnor
½ dl Dr. Oetker Mandel skållad
2 msk flytande honung
1 msk vispgrädde

Förberedelse

Förberedelse

1

Mjuk pepparkaka:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Lägg ägg och dadlar i en skål och mixa samman med en stavmixer. Rör ihop alla torra ingredienser och rör ner detta tillsammans med smör, vatten och grädde bland äggvispet. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

2

Tosca:

Medan pepparkakans gräddas görs toscan. Smält smör i en kastrull. Tillsätt honung och grädde. Rör ner mandel och valnötter. Låt gärna stå på plattan under ett par minuter. Fördela över pepparkakan. Grädda ytterligare 10 minuter mitt i ugnen.