Flag

Mjuk Vaniljkaka

cirka 20 bitar
Enkelt
50 minuter
Recept på mjuk och saftig kaka med ljuvlig smak av vanilj och sylt.  Enkel att göra, och då den bakas i en större form, kan du själv välja storleken på kakorna när du skär ut dem..   Foto: Simona Muntean
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Vaniljkaka
5 stägg
2,5 dlströsocker
3 dlmjölk
2,5 dlrapsolja
4,5 dlvetemjöl
2 tskDr. Oetker Bakpulver
1,5 tskVaniljpasta Taylor & Colledge
Fyllning & Garnering
3 dlhallonsylt eller annan valfri sylt
0,5 dlflorsocker att sikta över

Visa produkter

Picture - Vaniljpasta Taylor & Colledge
1

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, 20 X 30 cm, med höga kanter i bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

2

Vispa ägg och strösocker luftigt, ca 5 minuter. Tillsätt mjölk, olja, vetemjöl, bakpulver och vaniljpasta. Vispa i 2 minuter.

3

Häll 2/3 delar av smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta ut formen och bred på sylten. Häll över resterande smet.

4

Grädda i mitten av ugnen ca 25–30 minuter till. Låt kakan kallna helt i formen. Skär i bitar och sikta över florsocker.