COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Morotskaka

Recept på saftig morotskaka toppad med len frosting.

1 springform

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Morotskaka

Kaksmet:

2 ½ dl matolja
3 ½ dl socker
4 dl rivna morötter
3 st ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bikarbonat
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
½ tsk salt
½ tsk malen muskot
1 tsk kanel , malen , malen
1 påse Dr. Oetker Valnötskärnor

Topping:

200 g philadelphiaost (naturell) (naturell)
200 g smör eller margarin, smält och avsvalnat eller margarin, smält och avsvalnat
3 dl florsocker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 st citroner rivet skal och saft från en citron rivet skal och saft från en citron

Dekoration:

ca 3 - 5 msk strössel med citronsmak , eller annat strössel efter smak , eller annat strössel efter smak

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här

Vipsa socker och olja vitt.Tillsätt de rivna morötterna och blanda ner ett ägg i taget. Blanda de övriga ingredienserna och rör ner i smeten. Hacka valnötterna och tillsätt sedan dem i smeten. Häll smeten i en smord, bröad form (ca 23 cm) Grädda kakan i 200 grader i ca 60 minuter.

2

Vispa alla toppingingredienserna till en luftig smet och bred över kakan när den svalnat. Låt kakan stå kallt en stund, så att toppingen stelnar något. Garnera med strössel.

3

Över-/undervärme: 200 grader Gräddning: ca 60 min.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten