Flag

Morotskaka

1 springform
Mellan
100 minuter
Recept på saftig morotskaka toppad med len frosting.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Kaksmet
2,5 dlmatolja
3,5 dlsocker
4 dlrivna morötter
3 stägg
4 dlvetemjöl
1 tskDr. Oetker Bikarbonat
1 tskDr. Oetker Bakpulver
0,5 tsksalt
0,5 tskmalen muskot
1 tskkanel , malen
1 påseDr. Oetker Valnötskärnor
Topping
200 gphiladelphiaost (naturell)
200 gsmör eller margarin, smält och avsvalnat
3 dlflorsocker
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
1 stcitroner rivet skal och saft från en citron
Dekoration
cirka 3 - 5 mskströssel med citronsmak , eller annat strössel efter smak

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Valnötskärnor
1

Gör så här

Vipsa socker och olja vitt.Tillsätt de rivna morötterna och blanda ner ett ägg i taget. Blanda de övriga ingredienserna och rör ner i smeten. Hacka valnötterna och tillsätt sedan dem i smeten. Häll smeten i en smord, bröad form (ca 23 cm) Grädda kakan i 200 grader i ca 60 minuter.

2

Vispa alla toppingingredienserna till en luftig smet och bred över kakan när den svalnat. Låt kakan stå kallt en stund, så att toppingen stelnar något. Garnera med strössel.

3

Över-/undervärme: 200 grader Gräddning: ca 60 min.