COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Mozartkulor

Recept på hemgjort julgodis, helt utan tillsatt socker, men minst lika gott!

12 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mozartkulor

Nougat:

25 g Dr. Oetker Hasselnötter hackade
25 g mörk chokad , utan tillsatt socker
1 msk kokosolja
ca ½ - 1 msk sukrin mellis
ca 1 krm Dr. Oetker Vaniljtwister

Mandelmassa:

2 st äggvitor
3 dl mandelmjöl
4 msk sukrin mellis
4 droppar Dr. Oetker Bittermandelarom (ca ½ krm)

Choklad:

100 g choklad , utan tillsatt socker

Förberedelse

Förberedelse

1

Nougat:

Mixa hasselnötterna till en finmalen konsistens. Smält chokladen försiktigt tillsammans med kokosoljan (gärna i ett vattenbad). Blanda samman alla ingredienser och låt kallna helt i kylskåp (eller frys för en kortare tid).

2

Mandelmassa:

Blanda samman alla ingredienser. Är konsistens får hård tillsätts mer äggvita (eller lite grädde), är den för lös tillsätts mer mandelmjöl. Ta en liten bit nougat (ca 1 tsk) och forma till en boll. Ta en större klick mandelmassa och platta ut. Lägg nougatbollen i mitten och fördela mandelmassan runt, och rulla det hela till en boll.

3

Choklad:

Smält chokladen försiktigt (gärna i vattenbad, tillsätt eventuellt lite kokosolja). Doppa varje boll i chokladen och låt stelna helt på bakplåtspapper. Förvara i kyl.