COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Mustig chokladtårta med bär

Recept på en riktig drömtårta fylld med härlig chokladkräm och toppad med färska bär och chokladbitar

Ca 8 - 10 bitar

Lite träning krävs 90 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mustig chokladtårta med bär

150 g vetemjöl
250 g socker
50 g kakao
1 tsk Dr. Oetker Bikarbonat
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 tsk salt
1 st ägg
1 ¼ dl kaffe
1 ¼ dl mjölk
1 ½ dl rapsolja

Chokladkräm:

200 g mörk chokad
300 g mjukt smör
170 g florsocker
En nypa salt
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker

Dekoration:

300 g jordgubbar eller andra färska bär
Efter behov choklad godis exempelvis Toffifee, Maltesers

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform (22 cm) med bakplåtspapper. Blanda samman de torra ingrediensera till bottnen. Tillsätt de blöta ingredienserna och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i en springform. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 minuter, använd en provsticka för att se om kakan är färdiggräddad. Låt kakan svalna helt i formen. Dela den därefter i två bottnar med hjälp av en brödkniv.

2

Chokladkräm:

Grovhacka och smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Låt svalna. Vispa smör, florsocker, salt och vaniljsocker tills du får en vit kräm. Vispa sedan långsammare under tiden som du tillsätter chokladen. Vispa tills krämen får en skinande konsistens.

3

Montering:

Lägg den nedersta bottnen på ett serveringsfat. Fördela hälften av chokladkrämen över bottnen. Lägg på den andra bottnen och fördela resten av krämen över tårtan. Dekorera tårtan med färska bär och chokladgodis.