COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Naked cake med våfflor

I detta recept förvandlas hemgjorda våfflor till en läcker tårta fylld med jordgubbar, hallon och grädde. Montera tårtan direkt innan servering för bästa resultat.

omkring 4 - 5 portioner

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Naked cake med våfflor

Våfflor:

100 g smör eller margarin eller margarin
60 g strösocker
1 ½ tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
En nypa salt
2 st ägg
180 g vetemjöl
1 ½ tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 ¾ dl skummad kärnmjölk
2 msk flytande honung

Fyllning:

2 ½ dl vispgrädde
125 g kesella
60 g socker
2 msk citronsaft
150 g färska jordgubbar
150 g frysta hallon

Förberedelse

Förberedelse

1

Våfflor

Vispa smöret och tillsätt socker, vaniljsocker och salt lite i taget. Vispa tills det är väl blandat och kör till sist på full effekt i 30 sekunder. Blanda vetemjöl och bakpulver. Tillsätt växelvis lite vetemjöl och skummad kärnmjölk i smörblandningen. Blanda på medelhastighet. Tillsätt sedan ägg och honung. Låt smeten vila i 20 minuter så att vetemjölet sväller. Smöra våffeljärnet med lite smör och grädda våfflor tills de är gyllene och spröda. Låt de svalna på ett galler.

2

Fyllning

Vispa grädden styvt. I en annan skål blandar du kesella, socker och citronsaft. Vänd ner vispgrädden i kvargsmeten. Skiva jordgubbarna och dela hallon på mitten. Spara gärna några hela hallon till dekoration. Lägg en våffla på en tallrik och fördela en fjärdedel av fyllningen på våfflan. Lägg över en fjärdedel av jordgubbar och hallon. Lägg över en ny våffla och upprepa fyllningen. Pudra florsocker på toppen och dekorera eventuellt med citronmellis. Fyll tårtan direkt innan servering för bästa resultat.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten