COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Nyckelpigetårta

Recept på dekorativ tårta som passar perfekt till ditt barnkalas.

omkring 12 bitar

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Nyckelpigetårta

Smet:

250 g smör
3 dl socker
4 st ägg
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Dekoration:

200 g florsocker
ca 2 tsk Dr. Oetker Hushållsfärg röd
ca 1 krm Dr. Oetker Hushållsfärg gul
1 - 3 tsk vatten , eventuellt , eventuellt
50 g choklad
En nypa chokladknappar
ca 1 - 3 st lakritssnören
1 st Dekorationsglasyr

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här

Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.

2

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker och vaniljsocker lätt och luftigt. Rör ned äggen ett i taget.

3

Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned det i smeten. Sikta gärna ned det så blir smeten extra luftig.

4

Häll lite av smeten i en muffinsform. Fyll den drygt till hälften och använd gärna dubbel form för extra stabilitet. Häll resten av smeten i springformen.

5

Grädda muffinsen i 20-25 minuter och den stora formen i 40-45 minuter. Båda kan gräddas samtidigt i mitten av ugnen.

6

Låt svalna på bakgaller.

7

Rör ihop florsocker med hushållsfärg och lite vatten till lagom tjock glasyr. Täck kakan med glasyren. Dekorera med chokladknappar som prickar och laktitssnören som ben.

8

Ta bort pappret från muffinsformen och skär ut en rak kant som passar att fästa mot sockerkakan. Smält chokladen och täck kanten och toppen på muffinsen. Fäst muffinsen på kakan som ett huvud. Använd dekorationsglasyr att rita ut mun och ögon på nyckelpigan.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten