COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Pannkakstårta med chokladmousse

En riktigt måste för chokladälskaren och ett perfekt alternativ till den klassiska födelsedagstårtan. Tårtan är byggd av tunna läckra pannkakor varvade med len chokladmousse, toppad med drypande läcker chokladsås och chokladfyllda silverpärlor.

Ca 8 - 10 portioner

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Pannkakstårta med chokladmousse

Chokladpannkakor:

3 st ägg storlek M-L
9 dl mjölk
450 g vetemjöl
50 g kakao gärna osötad
½ tsk salt
2 msk socker
2 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
ca 2 - 3 msk smör till stekning

Fyllning:

2 påsar Dr. Oetker Tårtmousse Chokladsmak
5 dl mjölk

Topping:

Efter behov chokladsås
Efter behov Dr. Oetker Silver Pearls chocolate

Förberedelse

Förberedelse

1

Chokladpannkakor:

Vispa äggen med hälften av mjölken. Tillsätt de torra ingredienserna. Sikta eventuellt kakao och mjölet för att undvika klumpar. Vispa samman till en tjock smet. Blanda smeten jämnt tills den är klumpfri. Tillsätt resten av mjölken lite i taget tills smeten har rätt konsistens.

2

Hetta upp en stekpanna och smält lite smör. Häll lite smet i pannan och bred ut så att smeten fördelas till en tunn rundel över hela pannan. Stek pannkakorna på medelhög värme på båda sidor. Undvik att de bränner.

3

Chokladmousse:

Blanda tårtmoussepulvret med mjölk. Vispa med elvisp på låg hastighet i 1 minut och därefter i 4 minuter på hög hastighet tills moussen är luftig. Montera tårtan genom att varva de avsvalnade pannkakorna med ett tunnt lager mousse mellan varje lager. Spara 3-4 msk mousse i en spritspåse med stjärntyll.

4

Spritsa 3-4 små toppar med mousse uppepå tårtan längs kanten. Fördela sedan chokladsås över hela ovansidan med hjälp av en palett. Låt gärna chokladsåsen rinna över kanten. Dekorera slutligen med Dr. Oetker Silver Pearls Chocolate.