Flag

Pariserkrans

cirka 12 bitar
Mellan
60 minuter
Recept på ett luftigt och frasigt bakverk. Då smeten är sockerfri, är det lätt att ändra receptet lite och göra hela bakverket sockerfritt.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Petit Choux smet
3 dlvatten
100 gsmör
2 dlvetemjöl
3 stägg
Fyllning
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2,4 dlmjölk
Efter behovflorsocker

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
1

Gör så här

Koka upp vatten och smör. Tillsätt mjölet och låt koka under kraftig omrörning tills massan släpper kastrullbotten. Låt svalna något.

2

Vispa ner äggen, ett i taget. Rör ordentligt mellan varje ägg. Häll smeten i spritspåse med stor stjärntyll.

3

Rita ut en ring, stor som en mattallrik på ett bakplåtspapper. Spritsa en ring, stor som pappret i ringen. Spritsa en ring innanför den första, det ska inte vara mellanrum mellan ringarna. Spritsa slutligen en ring ovanpå de två första.

4

Grädda kransen i ca 30 minuter. Det är viktigt att inte öppna ugnsluckan de första 20 minuterna. Ta ut kransen och känn efter att den inte är för mjuk. Skulle den vara på väg att sjunka ihop kan man sätta in kransen på eftervärme ca 10 minuter.

5

Låt kransen svalna och dela den i två delar, en större botten och ett mindre lock.

6

Vispa tårtmousse med mjöken, ca två minuter med elvisp tills moussen är fluffig och fast. Spritsa moussen i kransen och lägg på locket. Servera gärna med färsk frukt eller bär.


TIPS: För den som inte äter socker kan man enkelt göra en sockerfri tårta. Fyll då kransen med vispad grädde och skivad banan.