Flag

Pepparkaksbiskvier

cirka 25 styck
Mellan
80 minuter
Recept på små underbara biskvier med smak av pepparkaka.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Kaksmet
150 gDr. Oetker Mandel skållad
150 gDansukker Råsocker Flor
1 mskDansukker Cane Syrup
cirka 3 - 5 dropparDr. Oetker Bittermandelarom
1 stäggvita
1 krmkanel
Fyllning
150 gmörk chokad
0,5 dlDansukker Mörkt Muscovadosocker
1 tskPepparkakskryddor
50 gsmör
Garnering
cirka 100 gmörk chokad
1 mskmatolja

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Mandel skållad
Picture - Dr. Oetker Bittermandelarom
1

Gör så här

Mal mandeln. Blanda samman samtliga ingredienser i en skål och arbeta samman till en fast smet. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper.

2

Grädda mitt i ugnen i 150° i cirka 15 minuter. Ta kakorna från plåten och låt svalna på galler.

3

Bryt chokladen i bitar och lägg i en slål. Smält över vattenbad. Tillsätt socker och pepparkakskryddan. Tillsätt smöret. Låt svalna. Vispa kraftigt med elvisp. Bred fyllningen på bottnarna. Ställ kakorna i frysen i 15 minuter.

4

Bryt chokladen till garneringen i bitar och lägg i en slål tillsammans med oljan och smält över vattenbad. Doppa i fyllningen på kakorna i chokladen.