COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Prinsesstårta

recipe-Prinsesstårta

Recept på hembakt prinsesstårta. Så mycket godare om man gör den själv.... Har man ont om tid kan man "fuska" och köpa färdig tårtbotten.

omkring 12 - 14 bitar

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Prinsesstårta

Tårtbotten:

4 st ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Fyllning och dekoration:

1 ½ dl hallonsylt
3 dl vispgrädde
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
6 dl mjölk
1 st färdigkavlat marsipanlock
ca 12 - 16 st Sockerrosor och blad
1 - 2 msk florsocker (att pudra över) (att pudra över)
1 påse Dr. Oetker Vaniljkräm

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten.

2

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna.

3

Vispa vaniljkrämen med mjölk, ca tre minuter med elvisp, och låt vila i kylen ca 20 minuter. Vispa grädden och tillsätt vaniljsocker.

4

Skär tårtbotten i tre delar. Bred hallonsylt på den första botten och lägg på nästa botten. Bred det mesta av vaniljkrämen på den botten och täck med översta locket. Lägg resterande vaniljkräm som en "bulle" i mitten. Täck med grädde. Bred även lite grädde runt kanterna så fastnar marsipanlocket lättare.

5

Lägg på marsipanlocket, pudra över florsocker och dekorera med rosor och blad.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten