Flag

Punschtoppar

cirka 20 styck
Mellan
120 minuter
Recept på en variant av biskvi. En julig version av denna klassiker med god seg botten, söt fyllning som sen toppas med mörk och vit choklad.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Deg
25 gfinmald mandel
2,5 mskDansukker Råsocker Flor
0,5 tskDr. Oetker Vaniljsocker
4,5 mskvetemjöl
40 gsmör
Fyllning
50 gsmör (osaltat)
1 dlDansukker Råsocker Flor
4 mskDansukker Cane Syrup
cirka 1 tskDr. Oetker Arraksarom
100 gchoklad (smält, av valfri sort)
Garnering
100 gmörk chokad (smält)
25 gvit choklad (smält)

Visa produkter

1

Gör så här

Arbeta samman ingredienserna till degen. Låt vila i kylskåp i 1 timme.

2

Kavla ut degen till 3 mm tjocklek. Ta ut runda kakor, 2-3 centimeter i diameter. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

3

Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.

4

Rör smör och flor smidigt med elvisp. Arbeta in arraksarom och smält choklad. Spritsa toppar med på de avsvalnade kakorna. Ställ i kylskåp i 1 timme.

5

Doppa dem därefter i smält mörk choklad. Låt stelna. Ringla över smält vit choklad. Förvara svalt men inte kallt.