COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Romantisk prinsesstårta

Recept på hemgjord prinsesstårta, som får sin romantiska look av vit marsipan, sockerrosor och blad.

Ca 12 portioner

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Romantisk prinsesstårta

Tårtbotten:

4 st ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Fyllning och dekorering:

1 Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
6 dl mjölk
2 dl hallonsylt
4 dl vispgrädde
300 g marsipan till lock
Efter behov Dr. Oetker Kristyr vit
1 st Dr. Oetker Sockerrosor och blad 1 förpackning

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en 23 cm springform och bröa med lite vetemjöl. Vispa ihop ägg och strösocker pösigt och ljust. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i separat skål. Sikta ner mjölblandingen i äggsmeten och blanda försiktigt till en jämn smet. Fyll springformen med smeten och grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min. Prova att den är klar med en sticka! Ta ut botten och låt svalna ca 10 minuter i springformen innan den vänds ut på galler och får svalna helt.

2

Vispa vaniljkrämen med mjölken i ca 3 minuter. Vispa grädden tjock. Dela tårtbotten i två lager. Stryk på ett tunt lager vaniljkräm på första botten, och lägg hallonsylten ovanpå. Lägg på andra botten och stryk över resterande vaniljkräm. Täck tårtan med en kulle av vispgrädde för att skapa prinsesstårtans runda form. Se även till att ha ett tunt lager grädde på sidan av bottnarna så de täcks helt.

3

Kavla ut marsipanlocket och lägg sedan försiktigt på denna på tårtan. Se till att hela tårtan blir täckt och forma marsipanen med händerna för att undvika veck. Skär rent kanten från överbliven marsipan. Dekorera tårtan med Dr. Oetker sockerrosor och blad, som lätt går att fästa med lite kristyr. Tårtan blir extra romantisk med en spetsband knutit runt sig.