Flag

Saffranskrans

1 - 2 kransar
Mellan
120 minuter
Recept på juligt vetebröd som fylls med mandelmassa och pistagenötter.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Deg
25 gjäst
100 gsmör
2,5 dlmjölk
1 stägg
1 dlsocker
1 krmsalt
0,5 gsaffran
cirka 8 dlvetemjöl
Fyllning 1
200 griven mandelmassa
50 gmjukt smör
alt. Fyllning 2
100 gpistagenötter hackade
1 dlströsocker
50 gmjukt smör

Visa produkter

1

Gör så här

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och saffran och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Smula ned jästen i en bunke och häll degvätskan över. Rör tills jästen löst sig.

2

Tillsätt ägg, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen rejält, för hand eller med bakmaskin. Låt jäsa ca 40 minuter.

3

Blanda ihop ingredienserna till en av fyllningarna.

4

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär kaka. Bred fyllningen över degen och vik den tredubbelt. Forma en jämn krans. Klipp jack i degen som läggs omväxlande till mitten, till höger och till vänster.

5

Låt kransen jäsa under bakduk ca 30 minuter. Pensla den med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och hackad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20 minuter.

6

Låt kallna på galler under bakduk.