COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Sagorullar

Recept på en rulltårta gjord som en bakelse. Passar lika bra på barnkalaset som vuxenkalaset.

omkring 10 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Sagorullar

Smet:

4 st ägg
1 ½ dl socker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Fyllning:

100 g philadelphiaost
¾ dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 dl aprikosmarmelad alternativt 1 dl aprikospuré (barnmat) alternativt 1 dl aprikospuré (barnmat)
1 - 3 droppar Dr. Oetker Hushållsfärg gul

Dekoration:

1 Förp. grön marsipan
Efter behov Prinsessan Lillifee Dekorationsfigurer och Princess Lillifee 4-Mix och Princess Lillifee 4-Mix

Förberedelse

Förberedelse

Med en ljuvlig smakkombination av Aprikos och syrlig färskost blir dessa rulltårtsbakelser en given succé på barnkalaset. Eller varför inte på vuxenkalaset...

1

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker luftigt och vänd ned de torra ingredienserna. Häll smeten i bakpappersklädd långpanna ca 30x40 cm.

2

Grädda i 6-8 min mitt i ugnen. Vänd upp smeten på sockrat bakplåtspapper och dra försiktigt av pappret. Om det är svårt att ta av pappret kan det penslas med lite kallt vatten runt om.

3

Fyllning

Vispa grädden tillsammans med florsocker. Blanda Philadelphiaosten med färg och aprikospuré. Vänd försiktigt ned hälften av den vispade grädden. Bred blandningen över kakan och rulla ihop rulltårtan med hjälp av det sockrade pappret.

4

Rulla ihop tårtan från långsidan och lägg rullen en stund i kylen.

Skär kakan i ca 4 cm tjocka bitar. Kavla ut marsipan och sporra eller skär ut smala längder av marsipanen. Klä kakorna runt om med marsipan. Garnera ovanpå med grädde och Lillifee dekoration.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten