COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Smulpaj med mandelsplitter

Recept på lättlagad god smulpaj med äpplefyllning, som får lagom crunch utav mandel och havregryn.

1 pajform

Lyckas lätt 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Smulpaj med mandelsplitter

100 g smör
1 ½ dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
50 g Mandelsplitter (1 påse)
4 - 6 st äpplen
1 msk socker
2 tsk kanel

Förberedelse

Förberedelse

Mycket enkelt och gott. Servera gärna med vaniljsås eller lättvispad grädde.

1

Gör så här:

Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en smord pajform och strö 1 msk socker och kanel över. Blanda rumsvarmt smör, socker, mjöl och havregryn i en bunke. Smula ihop till en smulig deg med fingrarna eller använd matberedare.

2

Täck äpplena med smuldegen och strö mandelsplitter över.

3

Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter. Ytan ska vara gyllenbrun och äpplena mjuka.