COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Sockerhjärta med hallon

Recept på vacker och underbart god tårta med smak av vanilj och hallon. Vem kan motstå denna söta hjärt-tårta?

1 tårta

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Sockerhjärta med hallon

Tårtbotten:

4 st ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 ½ tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker

Fyllning och garnering:

1 Förp. Dr. Oetker Vaniljkräm
6 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
3 dl frysta hallon eller andra bär, frysta eller andra bär, frysta
1 dl florsocker
400 g Dr. Oetker Sugar Fondant White , vit, (fondant) , vit, (fondant)
ca 2 - 4 msk Silverpärlor till garnering till garnering

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här

Smörj och bröa en hjärtformad sockerkaksform. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.

2

Vänd upp kakan och låt den svalna. Dela kakan i tre bottnar.

3

Vispa grädden och rör ned vaniljsocker. Vispa samman vaniljkrämen med mjölk, ca tre minuter med elvisp tills krämen blir tjock och fluffig. Blanda hallon och florsocker. Lägg hälften av hallonen och hälften av krämen på första botten. Gör likadant med nästa botten och täck med sista locket. Täck kakan med grädde.

4

Kavla ut sockermassan tunt, helst mellan plastfolie. Täck tårtan med vit sockermassa och dekorera med sockerfigurer och silverkulor.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten