Flag

Stollen

cirka 12 bitar
Mellan
100 minuter
Recept på en tysk variant av fruktkaka.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Jästdeg
8 dlvetemjöl
2 påsarDr. Oetker Torrjäst (14g)
2,5 dlmjölk ljummen
2 stäggulor
100 gmjukt smör
1 dlflorsocker
1 Förp.Korinter (75 g)
100 gDr. Oetker Suckat (1 förpackning)
cirka 3 - 4 msksmält smör Till pensling
Efter behovflorsocker Till dekoration

Visa produkter

Picture - Korinter  (75 g)
Picture - Dr. Oetker Suckat  (1 förpackning)
1

Blanda mjöl och torrjäst i en bunke. Rör ned mjölk, ägg och smör under ständig omrörning. Tillsätt florsocker och frukt och knåda till en jämn och slät deg. Låt jäsa under bakduk tills degen fördubblat sig i storlek.

2

Platta ut degen till en fyrkant och vik in sidorna från både vänster och höger till en avlång kaka. Lägg kakan på smord plåt och låt jäsa ca 35 min.

3

Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 40 minuter. (Varmluft 150 grader). Pensla smält smör på den varma kakan och strö florsocker över.