Flag

Vegansk Jordgubbscheesecake

cirka 10 - 12 bitar
Mellan
120 minuter
Recept på en både vacker och ljuvligt god cheesecake som passar många, då den innehåller vegetarisk gelatin och har en raw food-botten.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Raw Cheesecakebotten
100 gDr. Oetker Valnötskärnor (2 påsar)
70 ghackade dadlar (kärnfria)
1 krmkardemumma
0,5 stDr. Oetker Vaniljstänger (alt. 1 tsk Dr. Oetker Vaniljarom)
50 gkokosmjöl
Vegansk Jordgubbsmousse
200 gCashewnötter (osaltade)
1,5 dlvatten kallt
0,5 dlcitronsaft färskpressad
2 påsarDr. Oetker Vegegel
150 gkokosolja
450 gjordgubbar frysta och tinade
1 dlkokosmjölk (från den tjocka delen)
90 glönnsirap (0.75 dl)
0,5 stDr. Oetker Vaniljstänger (alt. 1 tsk Dr. Oetker Vaniljarom)

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Valnötskärnor (2 påsar)
Picture - Dr. Oetker Vaniljstänger (alt. 1 tsk Dr. Oetker Vaniljarom)
Picture - Dr. Oetker Vegegel
Picture - Dr. Oetker Vaniljstänger (alt. 1 tsk Dr. Oetker Vaniljarom)
1

Lägg cashewnötterna  i blöt i kallt vatten 1-2 timmar.

2

Botten

Mixa valnötterna i en matberedare eller mixer. Tillsätt dadlarna, några i taget. Ha i kardemumma, vaniljstång och kokosmjöl och mixa samman till en jämn smet.

3

Täck botten av en springform med bakplåtspapper. Täck sidorna med plastfolie. Tryck ned nötmassan i botten av formen och ställ in i kylskåp.

4

Mousse

Vispa samman vegegel med kallt vatten och citronsaft. Koka upp massan tills den tjocknar (1-2 min). Häll av vattnet av cashewnötterna och kör dem i mixer tills de är finfördelade. Tillsätt vegegel och fortsätt blanda. Ha i resten av ingredienserna och mixa samman.

5

Häll moussen över nötbotten och bred ut till en slät smet. Ställ i kyl 2-3 timmar tills moussen har stelnat. Kakan är hållbar upp till 2 dagar i kylskåp.