COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Vi guidar dig rätt bland våra vaniljprodukter

Vanilj är en smaksättare som aldrig går ur tiden. I vårt sortiment hittar du en rad olika vaniljprodukter som alla hjälper till att förhöja smaken på dina bakverk och desserter. Men vad skiljer produkterna åt, och när kan man använda vad? I vaniljguiden här nedan försöker vi reda ut begreppen.

Vaniljsocker

Vaniljsocker framställs genom att man doppar äkta vaniljstång i kokande vatten. Då bildas kristaller av vaniljarom. och det är dessa som står för den underbara vaniljsmaken. De  svarta prickarna som finns i vaniljsocker är alltså ett tecken på att det är äkta vanilj. Vårt vaniljsocker ger en ljuvlig smak till bakverk och desserter av alla slag. 

Vaniljstång

Vår vaniljstång är av högsta kvalitet. För att den fina aromen och doften från vår vaniljstång ska framträda så bra som möjligt så kommer här några tips: 

1. Förvara vaniljstången mörk och svalt i det medföljande glasröret med det tätslutande locket påsatt.
2. Vid tillredning av söta rätter och drinkar, skär upp vaniljstången på längden och skrapa ut vaniljkornen med en kniv. Därefter kan själva vaniljstången återanvändas för smaksättning av bl. a socker.
3. När en varm vätska ska smaksättas, skär upp vaniljstången på längden, lägg den i vätskan och ta bort den efter tillredningen.

 

 

Vaniljarom

Vaniljarom är flytande vanillin i flaska, som är enkel att dosera när man t ex gör vaniljsås. 1 krm vaniljarom motsvarar 1 tsk vanillinsocker.