Smörj och bröa en rund springform, ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma i en annan skål. Blanda äggsmeten med mjöl- och smör-blandningarna och rör ihop till en jämn smet.
Skala och skiva äpplen tunt.
Häll mjölken i en skål och tillsätt vaniljkrämspulvret. Vispa en minut till en tjock kräm.
Rör ihop smält smör med socker, vetemjöl och havregryn till en smulig massa.
Bred ut sockerkakssmeten i springformen. Skeda eller spritsa ut vaniljkrämen ovanpå. Fördela äpplen på vaniljkrämen. Pudra över kanel. Smula till sist ut smuldegen över kakan. Grädda i ca en timme i mitten av ugnen. Känn med sticka att kakan är klar.
Liknande recept
Mjuka kakor
Mjuka kakor