Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst. Blanda potatismjöl, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och citronskal i en bunke. Blanda gärna med visp eller gaffel så allt blandas ordentligt. Rör ner mjölblandningen i ägg & sockerblandningen och rör till en jämn smet. Smörj och bröa två runda formar, diameter ca 24 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter. När tårtbottnarna svalnat, skär båda i fyra lager var.
Låt de frysta hallonen ligga 30 minuter i rumstemperatur innan de blandas med marmeladen.
Följ anvisningarna på förpackningen. Vispa påsens innehåll med mjölken och låt stelna något i kyl. Varva hallonfyllning och vaniljkräm på bottnarna.
Blanda 250 g socker och 90 g vatten i en kastrull och låt koka upp. När sockerlagen når 110°c, börja vispa resterande äggvita och socker på halvfart. När sockerlagen är 121°c tillsätt den till äggvita & sockervispet i mycket tunn stråle. Vispa kraftigt under tiden och i ca 7-8 minuter, tills det är en luftig, glansig och följsam marängsmet. Svep tårtan med marängen och garnera med färska och frystorkade bär och dekorationsströssel.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser