Koka upp vatten, mjölk, smör och salt i en kastrull. Rör ner mjölet och låt degen koka ihop ett par minuter på svag värme under konstant omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något. Tillsätt ett ägg i taget och arbeta in det ordentligt. Sätt ugnen på 200 grader.
Fyll en spritspåse med degen, använd gärna en krusad tyll. Spritsa ut 1,5 cm breda längder, ungefär 6-7 cm långa, på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen. Sänk värmen till 180 grader efter 5 min, och grädda tills de är gyllene ca 15 min. Stäng av ugnen, sätt luckan på glänt och låt dem vila 5 min. Ta ut ur ugnen och gör ett litet hål på toppen. Invändig ånga försvinner och du får en bättre konsistens.
Vispa vaniljkrämen med 5 dl kall mjölk. Ställ i kylen 20 min så den sätter sig lite. Smält chokladen i ett vattenbad. Dela eclairerna och bred på vaniljkräm. På med locket och pensla på den smälta chokladen. Dekorera med Choco dekor innan chokladen stelnat. Servera färska!
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser