Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Förbered under tiden vaniljkrämen: vispa vaniljkrämen med mjölken i 3 minuter med elvisp. Låt sen vila i kylen 20 minuter innan användning.
Stjälp upp kakan och låt den svalna.
Dela tårtbotten i tre delar. Bred äppelmos på en botten och lägg på nästa botten. Bred hälften av vaniljkrämen på den och täck med översta locket. Bred ett tunt lager vaniljkräm runt tårtan och strö på rostade mandelspån. Täck kakan med frukter och bär.
Värm vinbärsgelén och pensla över bären. Ställ tårtan kallt tills gelén stelnat.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser