Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Tillsätt hett vatten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna. Dela den i tre delar.
Vispa grädden. Vispa vaniljkräm och mjölk i ca 3 min med elvisp och låt sen vila i 20 min i kylen innan användning.
Blanda hälften av grädden med florsockret och hälften av hallonen. Bred hallongrädden på den ena botten och vaniljkrämen på den andra. Lägg ihop bottnarna till en tårta. Värm vinbärsgelén och pensla över bären.
Bred grädde runt tårtan och spritsa resten av grädden runt hallonen så snart gelén stelnat något. Förvara tårtan i kyl till servering.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser