Smält smör och häll i mjölken. Låt bli 37 grader. Häll jästen i en degbunke. Häll över degvätskan och rör om. Tillsätt salt, socker, hjorthornssalt och ägg. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 30 min.
Ta upp degen på bakbordet och knåda ordentligt. Baka ut till runda bullar. Lägg dem på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt bullarna svalna.
Skär lock av bullarna och gröp ur lite inkråm.
Fyllning: Rosta hasselnötterna i 200 graders ugnsvärme i ca 5 minuter. Plocka av skalen som då lossnar. Mixa eller mal nötterna. Blanda med florsocker, mjölk och inkråm till en rätt lös smet.
Fyll bullarna med fyllningen och bred eller spritsa på vispad grädde. Pudra florsocker över bullarna innan servering.
Liknande recept
Högtider
Högtider
Högtider