Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, vetemjöl och pepparkakskrydda. Blanda ihop allt till en smet. Bred ut smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm.
Grädda bottnen i mitten av ugnen ca 20 min. Låt bottnen kallna.
Blanda ihop ½ påse vaniljkräm med 3 dl mjölk. Vispa med elvisp i 3 minuter. Låt den stå i kylen ca 10 min.
Dela bottnen i två delar, till två tårtbottnar. Lägg den ena på ett tårtfat. Bred ut ett lager lingonsylt och ovanpå ett lager vaniljkräm.
Lägg på den andra botten ovanpå och bred ut ett tunt lager lingonsylt och resten av vaniljkrämen ovanpå.
Vispa grädden fluffig. Bred ut grädden ovanpå vaniljkrämen, som en kulle.
Kavla ut den vita sockerpastan tunt på ett bord rikligt pudrat med florsocker. Täck tårtan med sockerpastan, lägg den försiktigt över grädden och ner på kanterna. Skär av kanterna nedtill med en vass kniv.
Dekorera tårtan med juliga figurer gjorda i sockerpasta (se bilderna). Skär tårtan i bitar med vass kniv.
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser