Smula jästen i en skål och rör i lite mjölk tills den har löst upp sig.
Blanda alla ingredienser till degen, förutom smör, i köksassistent. Börja med den mindre mängden vetemjöl. Kör maskinen på medelhastighet i ca 10 minuter.
Tillsätt smöret i små kuber och kör assistenten tills degen går ihop och blir glansig. Tillsätt mer vetemjöl om det behövs. Degen ska släppa kanterna på skålen. Ska vara glansig och inte kännas kladdig.
Jäs degen under handduk på en varm och dragfri plats i ca 1,5 timme till 2 timmar, eller till dubbel storlek. Sätt under tiden ugnen på 200 grader och blanda ihop kanelfyllningen till en jämn smet samt ställ åt sidan.
När degen har jäst färdigt stjälp upp den på lätt mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla varje degbit till en rektangel ca 1 cm tjock, bre fyllning på halva rektangeln och dra över den andra halvan.
Skär i 2 cm tjocka remsor ut med långsidan och snurra ihop dem till snurror.
Lägg bullarna glest på bakplåtspapperslädd plåt och låt dem jäsa under handduk ca 45 minuter, till dubbel storlek.
Gör vaniljkrämen enligt anvisningarna på förpackningen.
Tryck med tummen i mitten på varje bulle och gör en grop som du fyller med vaniljkräm.
Pensla bullarna rumt om med uppvispad äggvita och strö över pärlsocker.
Sänk värmen till 175 grader och grädda bullarna i mitten eller nedersta delen av ugnen i ca 15–20 minuter, tills bullarna är gyllenbruna. Låt bullarna svalna på galler under en handduk.
Liknande recept
Vetebröd och bullar
Vetebröd och bullar
Vetebröd och bullar