Blanda mjöl, smör och vaniljsocker i matberedare. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord pajform (26 cm). Låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajskalet med hjälp av en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter.
Vispa vaniljkrämspulvret (halva påsen) med 3 dl mjölk.
Fördela krämen i det förgräddade pajskalet.
Rör runt jordgubbs- och rabarberbitarna i strösocker och lägg dem sedan över vaniljkrämen.
Nyp snabbt ihop ingredienserna till smuldegen. Strössla över bären. Ställ pajen ytterligare 5 minuter i ugnen eller tills dess att smultäcket fått en gyllene färg.
Servera pajen direkt, eventuellt med en skopa vaniljglass.
Liknande recept
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes
Pajer och cheesecakes