Smöra en springform 22 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj rabarbern och skär i centimeterstora bitar.
Lägg rabarberbitarna i en skål och vänd runt dem i 1 msk socker och 1 msk vetemjöl.
Smält smöret i medelstor kastrull. Sänk värmen på plattan. Blanda ner chokladen och rör tills den är smält.
Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning.
Blanda i socker, vetemjöl och vaniljsocker och rör till en jämn smet.
Fördela smeten i springformen och strössla över rabarberbitarna.
Grädda kladdkakan i ca 25 minuter i mitten av ugnen. Kanterna ska vara fasta men mitten ska vara mjuk.
Låt kakan svalna och ställ den i kylskåp någon timme.
Vispa med elvisp vaniljkrämpulvret med 6 dl mjölk. Vispa i grädden för sig. Blanda lika delar vaniljkräm med vispgrädde till en slät kräm.
Lägg krämen i spritspåse och dekorera kakan innan servering.
Liknande recept
Mjuka kakor
Mjuka kakor
Mjuka kakor