Smält smöret och tillsätt mjölk och saffran, värm till 37°.
Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Rör tills jästen löst sig.
Knäck ner ägget och tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den är smidig, ca 5 minuter i maskin och 10 minuter för hand. Jäs övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.
Blanda samman vaniljkrämen enligt anvisningen på förpackningen.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i ca 35-40 bitar.
Forma till runda bullar och lägg ut på plåtar täckt med bakplåtspapper.
Gör en fördjupning i mitten av varje bulle med tummen och fördela ut ca 1 msk vaniljkräm i hålet på varje bulle. Jäs i ca 10 minuter.
Grädda på 225 grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills de fått en fin gyllenbrun färg.
Smält smöret och blanda socker med kanel. Pensla bullarna med smöret och strö över kanelsocker.
Liknande recept
Vetebröd och bullar
Vetebröd och bullar
Vetebröd och bullar