Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Häll torrjästen i en degbunke och tillsätt degspadet. Rör om. Tillsätt salt, socker, ägg och hjorthornssalt. Tillsätt därefter vetemjölet lite i taget. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig och blank deg som får jäsa ca 30 minuter.
Ta upp degen och arbeta den på ett bakbord. Forma till släta bullar som läggs på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt de gräddade bullarna svalna innan de används till semlor.
Vispa grädden.
Skär ett lock av bullarna och gröp ur ett hål i mitten. Blanda inkråmet med 1 dl mjölk, mandelmassa och vaniljsocker.
Fyll hålen med mandelfyllningen och spritsa eller skeda grädde över. Lägg på locken igen och pudra med florsocker.
Liknande recept
Högtider
Högtider
Högtider