Ljumma mjölken till 37 grader. Tillsätt torrjäst, salt, socker, kardemumma och ägg. Tillsätt det mesta av smöret i kuber och jobba in i degen med det mesta av mjölet. Knåda väl tills du har en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 45 minuter. Vispa samman vaniljkräm och mjölk enligt påsens instruktioner.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den och dela degen i 40 jämnstora bitar. Kavla ut varje degstycke till en rundel, ca 15 cm i diameter.
Skär fyra snitt i plattan (ca 12 cm) mot mitten, så rundeln fortfarande håller ihop. Lägg 1 matsked vaniljkräm och lite sylt i mitten. Pensla kanten med ägg. Vik varje hörn mot mitten, runt fyllningen och tryck till.
Lägg bullarna på plåt täckt med bakpapper. Sätt på ugnen och låt jäsa medan ugnen blir varm, ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna ca 10 minuter i 225 grader.
Liknande recept
Vetebröd och bullar
Vetebröd och bullar
Vetebröd och bullar