Receptet ger ca 20 st stora bullar (frys de bullar du inte använder till dessa semlor)
Smält smör i kastrull.
Tag av från plattan och häll i mjölk, sirap, kardemumma och salt.
(Skall hålla ca 37°c).
Smula ner jästen i en bunke eller degblandare.
Häll över degvätskan och läs upp jästen.
Häll sedan i lite mjöl åt gången.
Tänk hellre lite för lös än för mycket mjöl.
Bearbeta degen länge och väl!!
Minst 10 min.
När du har en blank fin deg som släpper från bunkens kanter, så täck med plastfolie och låt den jäsa ca 1h.
Forma till bullar och jäs sedan ytterligare 45 min.
Grädda ibullarna 225°c ca 10 min.
Lägg bär och socker i kastrull.
Låt koka ihop några minuter.
Vispa ner pulvret i mjölken (går jättebra att använda vanlig handvisp).
Ställ att svälla i kylen ca 15-20 min.
Vispa grädden medelhårt.
Skär av en trekant på toppen av semlan.
Gröp ur lite av inkråmet och fyll med blåbärsfyllning.
Spritsa sen en rejäl klick vaniljkräm och en liten klick grädde.
Avsluta med att sätta på "locket" och pudra florsocker över!!
Liknande recept
Vetebröd och bullar
Vetebröd och bullar
Vetebröd och bullar